"Dobry posiłek w szpitalu"
Uprzejmie informujemy, że od 6 października 2023 r.
Szpital Uniwersytecki w Krakowie przystąpił do programu pilotażowego
"Dobry posiłek w szpitalu"
wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r.
dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
tydzień 22 kwietnia - 28 kwietnia
Jadłospis od15.04 - 28.04.2024 r. Pobierz
26 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|
||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Melon 150 g Dżem 25 g 1 szt Makaron na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Szynka Piastowska- wp., wędzona, 40 g ( SOJ,) Pomidor 50 g Roszponka 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Ser mozzarella 40 g (MLE,) Szynka Piastowska- wp., wędzona, 40 g ( SOJ,) Pomidor 50 g Roszponka 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Kalafiorowa z ryżem 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Łosoś pieczony 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Warzywa po grecku 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kalafiorowa z ryżem 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Łosoś pieczony 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c () 150 g Warzywa po grecku 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
25 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Drożdżówka z serem 80g 1 szt ( GLU PSZ, MLE,) Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Ser mozzarella 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Ser mozzarella 40 g (MLE,) Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Sałata lodowa 20 g Ogórek kiszony 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Barszcz czerwony z ziemn. 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 150 g (GLU PSZ,) Gulasz z mięsa wieprzowego SU 130 g ( GLU PSZ,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Zrazik wieprzowy pieczony mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
24 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Ryż na mleku 300 ml (MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp. 40 g Serek homogenizowany o smaku waniliowym 120 g (MLE,) Rukola 10 g Pomidor 50 Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Grysikowa () 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g ( GLU PSZ,) Sos bazyliowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Selerowa z ryżem () SU 350 g ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g ( GLU PSZ,) Sos bazyliowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Sałata zielona z olejem 80 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
23 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp. 40 g Twarożek 40 g (MLE,) Dżem 25 g 1 szt Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.40 g Twarożek 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Wielowarzywna z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Gulasz wołowy - dieta 130 g ( GLU PSZ,) Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kapuśniak z kapusty kiszonej 350 ml ( GLU PSZ, SEL, GOR,) Gulasz wołowy - 130 g ( GLU PSZ,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Surówka z rzepy białej i jabłka () 150 g ( MLE,) Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
22 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Mandarynka 150 g Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie -Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Solferino 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Mus z jabłek () z/c 150 g Jogurt truskawkowy 150g 1 szt ( MLE,) Surówka z selera i jabłka () 150 g ( MLE, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Grochowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Schab pieczony w rękawie 100 g Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka z selera i jabłka b/c () 150 g ( MLE, SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
tydzień 15 kwietnia - 21 kwietnia
Jadłospis 17.04 - 28.04.2024 r. Pobierz
19 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Dżem 25 g 1 szt Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Ser mozzarella 40 g (MLE,) Pomidorki koktajlowe 50 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Ser mozzarella 40 g (MLE,) Sałata zielona 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Szpinakowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem. () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szpinakowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem. () 150 g (SEL,) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
18 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Banan 150 g Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy 40 g Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 120 g (MLE,) Pomidor 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy 40 g Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 120 g (MLE,) Pomidor 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL,) Brokuł gotowany* 150 g W oda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
17 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Kasza kukurydziana na mleku 300 ml ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ,) Ser mozzarella 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ,) Ser mozzarella 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jarzynowa z makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Dramstik z kurczaka gotowany 150 g Sos pietruszkowy () 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pieczarkowa z makaronem () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Dramstik z kurczaka gotowany 150 g Surówka z selera i jabłka z olejem () 150 g (SEL,) Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
Jadłospis 15.04 - 16.04.2024 r. Pobierz
16 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Melon 150 g Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Rukola/ roszponka 10 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Rukola/ roszponka 10 g Papryka świeża 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Brokułowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos własny () 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Brokułowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos meksykański 100 g ( GLU PSZ,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g Surówka z kapusty białej z olejem b/c () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
15 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Drożdżówka z serem 80g 1 szt ( GLU PSZ, MLE,) Miód (25g) 1 szt Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Dyniowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 200 g (GLU PSZ,) Twaróg półtłusty 120 g ( MLE,) Mus z jabłek () z/c 150 g Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Dyniowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 150 g Kalafior gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową
( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
tydzień 8 kwietnia - 14 kwietnia
Jadłospis 1.04.-14.04.2024 r. Pobierz
12 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Dżem 25 g 1 szt Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml Makaron na mleku SU 300 ml ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie - Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE, |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Krupnik jęczmienny () SU 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane () 200 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Krupnik jęczmienny () SU 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane () 200 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c () 150 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
11 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Deser Berlisko malina- wiśnia 200G 1 szt (MLE, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, ) Banan 150 g Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Szpinakowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 150 g (GLU PSZ,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos własny 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szpinakowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos własny 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z rzepy białej i jabłka z olejem 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
10 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Banan 150 g Dżem 25 g 1 szt Płatki owsiane na mleku SU 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Hummus 40 g (SEZ,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kapuśniak z kapusty kiszonej 350 ml ( GLU PSZ, SEL, GOR,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g Surówka z marchwi z olejem b/c () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
9 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy 40 g Twarożek 40 g (MLE,) Pomidor 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy 40 g Twarożek 40 g (MLE,) Papryka świeża 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jarzynowa z makaronem 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Filet z kurczaka gotowany 100 g Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jarzynowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g ( GLU PSZ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Surówka wykwintna z olejem b/c 150 g ( JAJ, GOR,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
8 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Babka drożdżowa 80 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Kasza kukurydziana na mleku SU 300 ml (MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Pasta z twarogu z natką pietruszki 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor koktajlowy 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Ogórek kiszony 50 g Pomidor koktajlowy 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Barszcz czerwony z ziemn. 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Mus z jabłek () z/c 150 g Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Surówka z marchwi i selera z olejem () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Pulpet wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka z marchwi i selera z olejem () b/c 150 g (SEL,) Kalafior gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
tydzień 1 kwietnia - 7 kwietnia
Jadłospis 1.04.-14.04.2024 r. Pobierz
5 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Mandarynka 150 g Dżem 25 g 1 szt Makaron na mleku 300 ml ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona 40 g ( SOJ,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona 40 g ( SOJ,) Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Dyniowa z makaronem 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Dyniowa z makaronem 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
4 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Banan 150 g Dżem 25 g 1 szt Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ,) Pomidor 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ,) Hummus 40 g (SEZ,) Ogórek kiszony 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Klopsik wieprzowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Klopsik wieprzowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka wykwintna z olejem b/c 150 g ( JAJ, GOR,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
3 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Melon 150 g Płatki owsiane na mleku SU 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Mix sałat 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Papryka świeża 50 g Mix sałat 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Grysikowa 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Filet z indyka pieczony 100 g Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ćwikła z jabłkiem 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Zupa z soczewicy i ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Filet z indyka pieczony 100 g Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Sałatka szwedzka z olejem b/c 150 g ( GOR,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową
( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
2 kwietnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Roszponka 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Brokułowa z ryżem 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z selera i jabłka b/c () 150 g ( MLE, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Brokułowa z ryżem 350 ml ( MLE, SEL,) Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Surówka z marchwi z olejem b/c 150 g Surówka z selera i jabłka b/c 150 g ( MLE, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
tydzień 25 marca - 31 marca
Jadłospis 18.03.-31.03.2024 r. Pobierz
29 marca 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Melon 150 gMelon 150 gDżem 25 g 1 sztMakaron na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ,GLU ŻYT,)Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,)Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 sztSerek naturalny Bieluch 120 g ( MLE,)Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt ( MLE,)Pomidor 50 gRoszponka 10 gHerbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
II Śniadanie - Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Kalafiorowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,)Kalafiorowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,)Ziemniaki gotowane () 200 gŁosoś pieczony SU 100 g ( RYB,)Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,)Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,)Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kalafiorowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,)Kalafiorowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,)Ziemniaki gotowane () 200 gŁosoś pieczony SU 100 g ( RYB,)Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,)Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c () 150gWarzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,)Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g,Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g,margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLUPSZ, MLE,)
|
28 marca 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Drożdżówka z serem 80g 1 szt Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Ogórek kiszony 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Barszcz czerwony z ziemniak. 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 150 g (GLU PSZ,) Gulasz z mięsa wieprzowego 130 g ( GLU PSZ,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Zrazik wieprzowy pieczony mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
27 marca 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Ryż na mleku 300 ml (MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo. 40 g Serek homo o smaku wanilinowym 120 g (MLE,) Sałata lodowa 10 g Rukola 10 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo. 40 g Serek homo o smaku wanilinowym 120 g (MLE,) Sałata lodowa 10 g Rukola 10 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Grysikowa 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Filet z indyka pieczony 100 g Sos bazyliowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Selerowa z ryżem 350 g ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Filet z indyka pieczony 100 g Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Sałata zielona z olejem 80 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
26 marca 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.40 g Twarożek 40 g (MLE,) Dżem 25 g 1 szt Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.40 g Twarożek 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Wielowarzywna z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Gulasz wołowy - dieta 130 g ( GLU PSZ,) Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kapuśniak z kapusty kiszonej () 350 ml ( GLU PSZ, SEL, GOR,) Gulasz wołowy - dieta 130 g ( GLU PSZ,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Surówka z rzepy białej i jabłka () 150 g ( MLE,) Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
25 marca 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Drożdżówka z serem 80g 1 szt Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor koktajlowy 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor koktajlowy 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Potrawka drobiowa 140 g ( GLU PSZ, SEL,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ogórkowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Potrawka drobiowa () SU 140 g ( GLU PSZ, SEL,) Surówka wykwintna z olejem b/c 150 g ( JAJ, GOR,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
tydzień 18 marca - 24 marca
Jadłospis 18.03.-31.03.2024 r.
Pobierz
22 marca 2024
Śniadanie*
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jabłko 150 g
Dżem 25 g 1 szt
Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 50 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 g
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g
Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,)
Sałata zielona 20 g
Pomidorki koktajlowe 50 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml
II Śniadanie - Kanapka z szynką drobiową
( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
Obiad*
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Szpinakowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g
Pieczeń z ryby miel. (Morszczuk) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem. 150 g (SEL,)
Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szpinakowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g
Pieczeń z ryby miel. (Morszczuk) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem. 150 g (SEL,)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g
Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
* zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w dniu 22 marca 2024
21 marca 2024
Śniadanie*
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Banan 150 g
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Dżem 25 g 1 szt
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt
Pierś delikatna z kurnej półki prod.drob. 40 g
Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 120 g (MLE,)
Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pomarańcza 200 g
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt
Pierś delikatna z kurnej półki prod.drob. 40 g
Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 120 g (MLE,)
Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml
II Śniadanie - Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Obiad*
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,)
Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Brokuł gotowany 150 g
Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,)
Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL,)
Brokuł gotowany 150 g
Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
* zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w dniu 21 marca 2024
20 marca 2024
Śniadanie*
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jabłko 150 g
Kasza kukurydziana na mleku 300 ml ( MLE,)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt
Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ,)
Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,)
Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kiwi (g) 100 g
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt
Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ,)
Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,)
Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml
II Śniadanie - Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
Obiad*
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jarzynowa z makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g
Dramstik z kurczaka gotowany 150 g
Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Surówka z marchwi z olejem 150 g
Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pieczarkowa z makaronem 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane 200 g
Dramstik z kurczaka gotowany 150 g
Surówka z selera i jabłka z olejem 150 g (SEL,)
Surówka z marchwi z olejem 150 g
Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
* zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w dniu 20 marca 2024
19 marca 2024
Śniadanie*
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Melon 150 g Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt
Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g
Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,)
Roszponka 10 g Pomidor 50 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Melon 150 g
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt
Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g
Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,)
Roszponka 10 g Papryka świeża 50 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
II Śniadanie - Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
Obiad*
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Brokułowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza bulgur 150 g (GLU PSZ,)
Szynka wieprzowa gotowana 100 g
Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL,)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g
Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Brokułowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Kasza bulgur 150 g (GLU PSZ,)
Szynka wieprzowa pieczona 100 g
Sos meksykański 100 g ( GLU PSZ,)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g
Surówka z kapusty białej z olejem b/c 150 g
Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
* zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w dniu 19 marca 2024
18 marca 2024
Śniadanie*
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Drożdżówka z serem 80g 1 szt
Miód (25g) 1 szt
Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,)
Sałata lodowa 20 g
Pomidorki koktajlowe 50 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Gruszka 150 g
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g
Hummus 40 g (SEZ,)
Sałata lodowa 20 g
Pomidorki koktajlowe 50 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
II Śniadanie - Kanapka z twarożkiem
( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
Obiad*
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Dyniowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Twaróg półtłusty 120 g ( MLE,)
Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)
Surówka z marchwi z olejem () 150 g
Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Dyniowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,)
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 150 g
Kalafior gotowany* 150 g
Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową
( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
* zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w dniu 18 marca 2024
tydzień 18 marca - 24 marca
Jadłospis 18.03.-31.03.2024 r. Pobierz
22 marca 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Dżem 25 g 1 szt Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Pomidorki koktajlowe 50 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata zielona 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Szpinakowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Pieczeń z ryby miel. (Morszczuk) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem. 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szpinakowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Pieczeń z ryby miel. (Morszczuk) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem. 150 g (SEL,) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
21 marca 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Banan 150 g Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki prod.drob. 40 g Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 120 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki prod.drob. 40 g Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 120 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Brokuł gotowany 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL,) Brokuł gotowany 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
20 marca 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Kasza kukurydziana na mleku 300 ml ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ,) Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ,) Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml II Śniadanie - Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jarzynowa z makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Dramstik z kurczaka gotowany 150 g Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z marchwi z olejem 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pieczarkowa z makaronem 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Dramstik z kurczaka gotowany 150 g Surówka z selera i jabłka z olejem 150 g (SEL,) Surówka z marchwi z olejem 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
19 marca 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Melon 150 g Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Roszponka 10 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Roszponka 10 g Papryka świeża 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml II Śniadanie - Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Brokułowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza bulgur 150 g (GLU PSZ,) Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Brokułowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza bulgur 150 g (GLU PSZ,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos meksykański 100 g ( GLU PSZ,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g Surówka z kapusty białej z olejem b/c 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
18 marca 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Drożdżówka z serem 80g 1 szt Miód (25g) 1 szt Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml II Śniadanie - Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Dyniowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 200 g (GLU PSZ,) Twaróg półtłusty 120 g ( MLE,) Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,) Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Dyniowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 150 g Kalafior gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową
( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
Oznaczenia wskaźników odżywczych Pobierz