ZAPYTANIE OFERTOWE NA USŁUGE CATERINGOWĄ
Kraków, 24 lutego 2022 r.
ZAPYTANIE OFERTOWE NA USŁUGE CATERINGOWĄ
Szpital Uniwersytecki w Krakowie z siedzibą przy ul. Kopernika 36, 31-501 Kraków zaprasza do składania ofert na usługę cateringową do obsługi planowanych spotkań.
Zapytanie jest realizowane w ramach projektu pn. „Wyprzedź raka mammografią - Profilaktyka Raka Piersi” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.
Zamawiający:
SPZOZ Szpital Uniwersytecki w Krakowie
Ul. Kopernika 36, 31-501 Kraków
NIP: 675-11-99-442
Usługa cateringowa obejmuje:
Przygotowanie wraz z dostarczeniem i serwowaniem cateringu na spotkaniach edukacyjno-informacyjnych z kobietami w gminach i zakładach pracy oraz na spotkaniach edukacyjno-informacyjnych z kadrą medyczną placówek Podstawowej Opieki Zdrowotnej oraz Medycyny Pracy.
Spotkania będą realizowane na terenie miasta Krakowa.
Zaplanowani ogółem 3 spotkania:
- 03.2022r - w Nowej Siedzibie Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie.
Bufet kawowy + lunch
Liczba: ok. 20 osób.
- 03.2022 r. - w Nowej Siedzibie Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie.
Bufet kawowy
Liczba: ok. 15 osób.
- 03.2022r. - w Nowej Siedzibie Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie.
Bufet kawowy
Liczba: ok. 15 osób.
Catering winien obejmować:
- „bufet kawowy” poprzez przygotowanie, dostarczenie oraz serwowanie posiłków ze świeżych produktów, podanych w podgrzewaczach/termosach by zachować ich ciepłotę, podane w porcjach na osobę lub w formie bufetu. Zapewnienie stołów bufetowych, potrzebnej zastawy, sztućców, serwetek i obrusów. Bufet kawowy obejmuje:
- kawę oraz herbatę bez ograniczeń, wodę (co najmniej 500 ml/os),
- dodatki: mleko, cukier, cytrynę,
- drobne słone przekąski typu paluszki,
- drobne słodkie przekąski – kruche ciasteczka/ciasta/owoce- 150 g/os,
- „lunch” poprzez przygotowanie, dostarczenie oraz serwowanie posiłków ze świeżych produktów, dostarczone w podgrzewaczach/termosach (lub podobne) by zachować ciepłotę posiłku, podane w porcjach na osobę lub w formie bufetu. Zapewnienie stołów bufetowych, potrzebnej zastawy, sztućców, serwetek i obrusów. Lunch obejmuje:
- jeden rodzaj zupy typu krem- 400 ml/os,
- drugie danie składające się z: mięsa po 150 g/os wraz z surówką/sałatką/gotowane warzywa minimum 150 g/os oraz dodatkami do wyboru: frytki/ziemniaki/ ryż/kasza 150 g/os,
- do wyboru danie bezmięsne,
- napój (500 ml na uczestnika),
- w szczególnych przypadkach zapewnienie posiłków dedykowanych (dieta eliminacyjna),
Zamawiający w terminie co najmniej 3 dni zawiadomi Wykonawcę o przewidywanej liczbie Uczestników oraz agendzie spotkania.
Cena usługi cateringowej powinna przedstawiać kwotę za osobę, w podziale na kwotę za przerwy kawowe oraz kwotę lunchu osobno.
Oferent może złożyć tylko jedną ofertę na wykonanie przedmiotu zamówienia.
Oferent zobowiązuje się do podtrzymania oferty przez 30 dni od daty jej złożenia.
Zamawiający dopuszcza sytuację, w której wykonawca powierzy realizacje zadania podwykonawcy, z zastrzeżeniem, że Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za działania lub zaniechania działania podwykonawców.
Podstawę zapłaty wynagrodzenia będą stanowiły faktury VAT/rachunek wystawiony przez Wykonawcę po podpisaniu Protokołu odbioru za „Przerwę kawową” oraz „Lunch”. Wynagrodzenie płatne będzie w drodze przelewu bankowego na rachunek wskazany przez Wykonawcę, w terminie 60 dni od dnia dostarczenia prawidłowo wystawionych faktur VAT/rachunku.
Kryteria wyboru oferty:
Ocena zgłoszonych ofert dokonywana jest w oparciu o nadesłane formularze ofertowe wraz z załącznikami. Zamawiający dokona wyboru oferty spośród wszystkich ofert spełniających wymagania formalne. Oferty spełniające wymagania formalne podlegają ocenie wedle następujących kryteriów:
- Ceny ogółem
- Spełnienia klauzul społecznych
Liczba punktów ogółem przyznana każdej z ocenianych ofert obliczona zostanie wg poniższego wzoru.
Lp = C + S
gdzie:
Lp - łączna liczba punktów przyznanych ofercie,
C - liczba punktów przyznanych ofercie w oparciu o kryterium - cena,
S - liczba punktów przyznanych ofercie w oparciu o kryterium – klauzule społeczne.
Punkty będą liczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, przy zastosowaniu matematycznych zasad zaokrągleń. Zamawiający będzie oceniał oferty odpowiadające ww. kryteriom, przy czym oferty w danym kryterium podlegać będą ocenie w oparciu o niżej podane zasady przyznawania punktów. Oferta może uzyskać maksymalnie 90 pkt w kryterium cena, oraz maksymalnie 10 pkt w kryterium spełnienia klauzul społecznych.
- Cena ogółem- punkty za kryterium cena oferty brutto zostaną obliczone wg następującego wzoru:
CN
C = ------------ x 100 x 90 %
Co
gdzie:
C - oznacza liczbę punktów uzyskanych w kryterium cena oferty ogółem brutto (z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku), 1 % = 1 pkt
CN - oznacza cenę brutto najtańszej z ofert,
Co - oznacza cenę brutto ocenianej oferty,
Podana przez Wykonawcę w Ofercie cena ogółem brutto brana będzie pod uwagę w trakcie oceny ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Cena ogółem brutto musi być wyrażona w PLN z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Przyjmuje się matematyczną zasadę zaokrąglania trzeciej liczby po przecinku. Wykonawca jest zobowiązany do wypełnienia i określenia wartości we wszystkich przeznaczonych do tego miejscach występujących w Formularzu Ofertowym. Wykonawca nie może samodzielnie zmieniać i wprowadzać dodatkowych pozycji do Formularza Ofertowego. Podana przez Wykonawcę Cena ofertowa ogółem brutto będzie stała, tzn. nie ulegnie zmianie przez cały okres realizacji (wykonywania) przedmiotu zamówienia. Cena ogółem brutto musi obejmować wszystkie koszty, jakie Wykonawca uważa za niezbędne do poniesienia dla terminowego i prawidłowego wykonania przedmiotu zamówienia, zysk oraz wszystkie wymagane przepisami podatki i opłaty, a w szczególności podatek VAT zgodnie z obowiązującymi przepisami. W cenie ogółem brutto Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić wszystkie posiadane informacje o przedmiocie zamówienia.
- Spełnienie klauzuli społecznej- punkty za kryterium spełnienia klauzuli społecznej zostaną naliczone wg następujących zasad:
Wykonawca spełniający klauzurę społeczną otrzyma 10 pkt.
Oferent, który nie złożył oświadczenia dostanie 0pkt.
Wymagania formalne w stosunku do Wykonawców:
- Posiadanie uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają wpis do Ewidencji Działalności Gospodarczej lub Krajowego Rejestru Sądowego;
- Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
- Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
- Nie byli prawomocnie skazani za przestępstwa przeciwko mieniu, przeciwko obrotowi gospodarczemu, przeciwko działalności instytucji państwowych oraz samorządu terytorialnego, przeciwko wiarygodności dokumentów lub za przestępstwo skarbowe.
Zamawiający zastrzega, że oferty, których kwota przekracza zaplanowany budżet dla poszczególnych usług zawartych w projekcie zostaną odrzucone.
Określenie miejsca, sposobu i terminu składania ofert:
- Oferty należy składać w terminie do 28.02.2022r.
- Ofertę w formie pisemnej można składać osobiście w siedzibie Zamawiającego lub przesłać pocztą tradycyjną na adres:
SP ZOZ Szpital Uniwersytecki w Krakowie
Sekcja ds. Działalności Komercyjnej i Nowych Projektów
ul. Mikołaja Kopernika 36
31-501 Kraków
Z dopiskiem: „Catering”
- Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert w formie elektronicznej opatrzonej podpisem kwalifikowalnym Ofertę należy dostarczyć na adres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
W przypadku, gdy w wyznaczonym terminie nie wpłynie żadna oferta Zamawiający unieważni prowadzoną procedurę i przeprowadzi kolejne postępowanie na wyłonienie Wykonawcy przedmiotowego zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do rozwiązania umowy w sytuacji zaprzestania realizacji Projektu, a co za tym idzie rozwiązania Umowy o dofinansowanie Projektu.
W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z poniższymi upoważnionymi osobami:
Ewa Bątorek, tel. 12 424 74 79, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Beata Wolnik, tel. 12 424 74 97, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Załączniki:
- Formularz oferty – załącznik nr 1
- Wzór umowy – załącznik nr 2
Zał nr 2 opis przedmiotu zamówienia Pobierz
Zał nr 1 Formularz oferty Pobierz
01.03.2022 r.
Szanowni Państwo,
SP ZOZ Szpital Uniwersytecki w Krakowie z siedzibą przy ul. Kopernika 36, 31-501 Kraków, informuje o unieważnieniu postępowania ofertowego ogłoszonego w dniu 17 lutego 2021 r. na usługę cateringową do obsługi planowanych spotkań w ramach projektu pn. „Wyprzedź raka mammografią - Profilaktyka Raka Piersi” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.
Przyczyna unieważnienia postępowania: znaczne przekroczenie zaplanowanego budżetu projektu.