Zapytanie ofertowe w ramach procedury rozeznania rynku - świadczenie usługi cateringowej podczas trwania wykładu dla uczestników szkolenia
Kraków, 18.02.2020 r.
Zapytanie ofertowe w ramach procedury rozeznania rynku
SP ZOZ Szpital Uniwersytecki w Krakowie z siedzibą przy ul. Kopernika 36, 31-501 Kraków, zaprasza do składania ofert na świadczenie usługi cateringowej podczas trwania wykładu dla uczestników szkolenia. Zapytanie jest realizowane w ramach realizacji projektu nr POWR.05.01.00-00-0032/17 p.n.: „Profilaktyka chorób naczyń mózgowych szansą na długie życie w zdrowiu”, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020; V Osi priorytetowej: Wsparcie dla obszaru zdrowia; Działania 5.1: Programy profilaktyczne.
Zamawiający:
SPZOZ Szpital Uniwersytecki w Krakowie
Ul. Kopernika 36, 31-501 Kraków
NIP:675-11-99-442
Przedmiot niniejszego zamówienia wraz z terminem realizacji:
Przedmiotem niniejszego zapytania ofertowego jest usługa cateringowa podczas szkolenia organizowanego w sali szkoleniowej mieszczącej się przy ul. Jakubowskiego 2, 30-688 Kraków będącej w strukturze Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie.
Termin wykonania zamówienia oraz liczba osób biorąca udział jednorazowo w wykładzie:
03.03.2020 r. – 17 osób
Szkolenia w ww. terminie realizowane będzie od godziny 9.00- 17.00
Opis przedmiotu zamówienia
- Zamówienie obejmuje przygotowanie, dostarczenie i serwowanie posiłków oraz uprzątnięcie miejsca serwowania posiłków po ich zakończeniu.
- Wykonawca zapewni porcjowanie posiłków w miejscu świadczenia usługi i poda je w porcjach na osobę lub w formie bufetu.
- Posiłki nie mogą być przygotowane z produktów typu instant (np. zupy w proszku, sosy w proszku itp.) oraz produktów gotowych (np. mrożone pierogi itp.).
- Wykonawca po zakończeniu spotkania doprowadzi miejsce świadczenia usługi do stanu sprzed rozpoczęcia świadczenia (w szczególności odbierze naczynia i sztućce oraz inne materiały będące własnością wykonawcy, wykorzystywane w trakcie świadczenia usługi). Do obowiązków wykonawcy należy: odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki oraz odpady pokonsumpcyjne będą zbierane po zakończeniu szkolenia.
- Catering obejmuje – przerwę kawową dla uczestników szkolenia oraz obiad:
Przerwa kawowa:
- napoje gorące: kawa, herbata;
- dodatki do napojów gorących: mleko do kawy, cytryna krojona w plasterki, cukier;
- woda mineralna gazowana i niegazowana podawana w butelkach (500 ml na osobę);
- kruche ciasteczka;
- Zapewnienie naczyń ceramicznych lub szklanych, sztućców, szklanek, filiżanek.
Obiad składający się z dwóch ciepłych dań –
- Jeden rodzaj zupy typu krem;
- Drugie danie składające się z mięsa wraz z surówką oraz ryżem lub ziemniakami oraz do wyboru danie bezmięsne.
Łącznie 17 szt. osób/serwisów
Zamawiający zastrzega sobie prawo do podania ostatecznej liczby osób w dzień szkolenia z dostatecznym wyprzedzeniem.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany terminy usługi cateringowej po wcześniejszym poinformowaniu wykonawcy.
Zamawiający zastrzega, że oferty, których kwota przekracza zaplanowany budżet dla poszczególnych usług zawartych w projekcie zostaną odrzucone.
Wymagania formalne w stosunku do Wykonawców:
- Posiadanie uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają wpis do Ewidencji Działalności Gospodarczej lub Krajowego Rejestru Sądowego;
- Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; znajdują się w sytuacji ekonomicznej
i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go w sposób
i przez osoby z odpowiednimi uprawnieniami, zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. - Nie byli prawomocnie skazani za przestępstwa przeciwko mieniu, przeciwko obrotowi gospodarczemu, przeciwko działalności instytucji państwowych oraz samorządu terytorialnego, przeciwko wiarygodności dokumentów lub za przestępstwo skarbowe.
- Zamawiający dopuszcza sytuację, w której wykonawca powierzy realizacje zadania podwykonawcy, z zastrzeżeniem, że Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za działania lub zaniechania działania podwykonawców;
- Cena usługi cateringowej powinna przedstawiać kwotę za osobę, w podziale na kwotę za przerwy kawowe oraz kwotę lunchu osobno;
- Oferent może złożyć tylko jedną ofertę na wykonania przedmiotu zamówienia.
- Oferent zobowiązuje się do podtrzymania oferty przez 30 dni od daty jej złożenia.
- Oferta powinna być sporządzona w języku polskim oraz powinna zawierać pełną nazwę oraz dane adresowe Wykonawcy na formularzu ofertowym zgodnie ze wzorem z załącznika nr 1.
- Oferta powinna być podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy.
- Wykonawca ponosi samodzielnie wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty, niezależnie od wyniku postępowania.
Waluta i warunki dotyczące rozliczeń związanych z realizacją niniejszego zamówienia
Podstawę zapłaty wynagrodzenia będzie stanowiła faktura VAT/rachunek wystawiony przez Wykonawcę za łączny zrealizowany catering w miesiącach marzec (w podanym wyżej terminie). Wynagrodzenie płatne będzie w drodze przelewu bankowego na rachunek wskazany przez Wynajmującego, w terminie 60 dni od dnia dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury VAT/rachunku.
W przypadku niewykonania lub nienależytego wykonania przedmiotu zamówienia Wykonawca zapłaci Zamawiającemu karę umowną w wysokości 10% brutto łącznej wartości cateringu we wszystkie dni szkolenia w miesiącach listopad/grudzień.
Sposób oceny ofert
Ocena zgłoszonych ofert dokonywana jest w oparciu o nadesłane formularze ofertowe na podstawie kryterium cena – 100% wagi.
Określenie miejsca, sposobu i terminu składania ofert
Ofertę na wykonanie przedmiotu zamówienia należy dostarczyć w wersji elektronicznej w terminie do 24.02.2020 r. do godz. 12:30. na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
(w tytule proszę wpisać: „Oferta, usługa cateringowa- Profilaktyka chorób naczyń mózgowych”)
W przypadku, gdy w wyznaczonym terminie nie wpłynie żadna oferta Zamawiający unieważni prowadzoną procedurę i przeprowadzi kolejne postępowanie na wyłonienie Wykonawcy przedmiotowego zamówienia.
Informację o wyborze najkorzystniejszej oferty zamieścimy na stronie internetowej www.su.krakow.pl w zakładce zapytania ofertowe.
W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z poniższymi upoważnionymi osobami:
Karolina Kosibowicz-Adamczuk, tel. 12 424 72 97 e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Weronika Sędzik, tel. 12 424 72 45 e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Zapytanie Ofertowe Catering III Pobierz
Zał nr 1 Formularz oferty catering Pobierz
ZAŁ 2 OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Pobierz
KOMUNIKAT W SPRAWIE ROZSTRZYGNIĘCIA POSTĘPOWANIA OFERTOWEGO W RAMACH PROCEDURY ROZEZNANIA RYNKU - ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ PODCZAS TRWANIA WYKŁADU DLA UCZESTNIKÓW SZKOLENIA
Kraków, 25.02.2020 r.
Uczestnicy postępowania
Szpital Uniwersytecki w Krakowie informuje, że w postępowaniu ofertowym na wybór wykonawcy zadania polegającego na świadczeniu usługi cateringowej podczas szkoleń organizowanych w ramach realizacji projektu nr POWR.05.01.00-00-0032/17 p.n.: „Profilaktyka chorób naczyń mózgowych szansą na długie życie w zdrowiu”, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020; V Osi priorytetowej: Wsparcie dla obszaru zdrowia; Działania 5.1: Programy profilaktyczne, po dokonaniu oceny w oparciu o ustalone dla przedmiotowego postępowania kryteria wybrano ofertę złożoną przez firmę:
CATERIA AGATA JASTRZĘBSKA
Pozostałym Oferentom dziękujemy za złożone oferty.