Zapytania ofertowe

Strefa kontrahenta

Kraków, 18.02.2020 r.

Zapytanie ofertowe w ramach procedury rozeznania rynku 

SP ZOZ Szpital Uniwersytecki w Krakowie z siedzibą przy ul. Kopernika 36, 31-501 Kraków, zaprasza do składania ofert na świadczenie usługi cateringowej podczas trwania wykładu dla uczestników szkolenia. Zapytanie jest realizowane w ramach realizacji projektu nr POWR.05.01.00-00-0032/17 p.n.: „Profilaktyka chorób naczyń mózgowych szansą na długie życie w zdrowiu”, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020; V Osi priorytetowej: Wsparcie dla obszaru zdrowia;  Działania 5.1: Programy profilaktyczne.

Zamawiający:

SPZOZ Szpital Uniwersytecki w Krakowie

Ul. Kopernika 36, 31-501 Kraków

NIP:675-11-99-442

Przedmiot niniejszego zamówienia wraz z terminem realizacji:

Przedmiotem niniejszego zapytania ofertowego jest usługa cateringowa podczas szkolenia organizowanego w sali szkoleniowej mieszczącej się przy ul. Jakubowskiego 2, 30-688 Kraków  będącej w strukturze Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie.

Termin wykonania zamówienia oraz liczba osób biorąca udział jednorazowo w wykładzie:

03.03.2020 r. – 17 osób

Szkolenia w ww. terminie realizowane będzie od godziny 9.00- 17.00

Opis przedmiotu zamówienia

  1. Zamówienie obejmuje przygotowanie, dostarczenie i serwowanie posiłków oraz uprzątnięcie miejsca serwowania posiłków po ich zakończeniu.
  2. Wykonawca zapewni porcjowanie posiłków w miejscu świadczenia usługi i poda je w porcjach na osobę lub w formie bufetu.
  3. Posiłki nie mogą być przygotowane z produktów typu instant (np. zupy w proszku, sosy w proszku itp.) oraz produktów gotowych (np. mrożone pierogi itp.).
  4. Wykonawca po zakończeniu spotkania doprowadzi miejsce świadczenia usługi do stanu sprzed rozpoczęcia świadczenia (w szczególności odbierze naczynia i sztućce oraz inne materiały będące własnością wykonawcy, wykorzystywane w trakcie świadczenia usługi). Do obowiązków wykonawcy należy: odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki oraz odpady pokonsumpcyjne będą zbierane po zakończeniu szkolenia.
  5. Catering obejmuje – przerwę kawową dla uczestników szkolenia oraz obiad:

Przerwa kawowa:

  • napoje gorące: kawa, herbata;
  • dodatki do napojów gorących: mleko do kawy, cytryna krojona w plasterki, cukier;
  • woda mineralna gazowana i niegazowana podawana w butelkach (500 ml na osobę);
  • kruche ciasteczka;
  • Zapewnienie naczyń ceramicznych lub szklanych, sztućców, szklanek, filiżanek.

Obiad składający się z dwóch ciepłych dań –

  • Jeden rodzaj zupy typu krem;
  • Drugie danie składające się z mięsa wraz z surówką oraz ryżem lub ziemniakami oraz do wyboru danie bezmięsne.

Łącznie 17 szt. osób/serwisów

Zamawiający zastrzega sobie prawo do podania ostatecznej liczby osób w dzień szkolenia z dostatecznym wyprzedzeniem.

Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany terminy usługi cateringowej po wcześniejszym poinformowaniu wykonawcy.

Zamawiający zastrzega, że oferty, których kwota przekracza zaplanowany budżet dla poszczególnych usług zawartych w projekcie zostaną odrzucone.

Wymagania formalne w stosunku do Wykonawców:

  1. Posiadanie uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają wpis do Ewidencji Działalności Gospodarczej lub Krajowego Rejestru Sądowego;
  2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; znajdują się w sytuacji ekonomicznej
    i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
  3. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go w sposób
    i przez osoby z odpowiednimi uprawnieniami, zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia.
  4. Nie byli prawomocnie skazani za przestępstwa przeciwko mieniu, przeciwko obrotowi gospodarczemu, przeciwko działalności instytucji państwowych oraz samorządu terytorialnego, przeciwko wiarygodności dokumentów lub za przestępstwo skarbowe.
  5. Zamawiający dopuszcza sytuację, w której wykonawca powierzy realizacje zadania podwykonawcy, z zastrzeżeniem, że Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za działania lub zaniechania działania podwykonawców;
  6. Cena usługi cateringowej powinna przedstawiać kwotę za osobę, w podziale na kwotę za przerwy kawowe oraz kwotę lunchu osobno;
  7. Oferent może złożyć tylko jedną ofertę na wykonania przedmiotu zamówienia.
  8. Oferent zobowiązuje się do podtrzymania oferty przez 30 dni od daty jej złożenia.
  9. Oferta powinna być sporządzona w języku polskim oraz powinna zawierać pełną nazwę oraz dane adresowe Wykonawcy na formularzu ofertowym zgodnie ze wzorem z załącznika nr 1.
  10. Oferta powinna być podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy.
  11. Wykonawca ponosi samodzielnie wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty, niezależnie od wyniku postępowania.

Waluta i warunki dotyczące rozliczeń związanych z realizacją niniejszego zamówienia

Podstawę zapłaty wynagrodzenia będzie stanowiła faktura VAT/rachunek wystawiony przez Wykonawcę za łączny zrealizowany catering w miesiącach marzec (w podanym wyżej terminie). Wynagrodzenie płatne będzie w drodze przelewu bankowego na rachunek wskazany przez Wynajmującego, w terminie 60 dni od dnia dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury VAT/rachunku.

W przypadku niewykonania lub nienależytego wykonania przedmiotu zamówienia Wykonawca zapłaci Zamawiającemu karę umowną w wysokości 10% brutto łącznej wartości cateringu we wszystkie dni szkolenia w miesiącach listopad/grudzień.

Sposób oceny ofert

Ocena zgłoszonych ofert dokonywana jest w oparciu o nadesłane formularze ofertowe na podstawie kryterium cena – 100% wagi.

Określenie miejsca, sposobu i terminu składania ofert

Ofertę na wykonanie przedmiotu zamówienia należy dostarczyć w wersji elektronicznej w terminie do 24.02.2020 r. do godz. 12:30. na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

(w tytule proszę wpisać: „Oferta, usługa cateringowa- Profilaktyka chorób naczyń mózgowych”)

W przypadku, gdy w wyznaczonym terminie nie wpłynie żadna oferta Zamawiający unieważni prowadzoną procedurę i przeprowadzi kolejne postępowanie na wyłonienie Wykonawcy przedmiotowego zamówienia.

Informację o wyborze najkorzystniejszej oferty zamieścimy na stronie internetowej www.su.krakow.pl w zakładce zapytania ofertowe.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z poniższymi upoważnionymi osobami:

Karolina Kosibowicz-Adamczuk, tel. 12 424 72 97 e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Weronika Sędzik, tel. 12 424 72 45 e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Zapytanie Ofertowe Catering III Pobierz

Zał nr 1 Formularz oferty catering Pobierz

ZAŁ 2 OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Pobierz

Wzór umowy Pobierz


 KOMUNIKAT W SPRAWIE ROZSTRZYGNIĘCIA POSTĘPOWANIA OFERTOWEGO W RAMACH PROCEDURY ROZEZNANIA RYNKU - ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ PODCZAS TRWANIA WYKŁADU DLA UCZESTNIKÓW SZKOLENIA

 Kraków, 25.02.2020 r.

Uczestnicy postępowania

Szpital Uniwersytecki w Krakowie informuje, że w postępowaniu ofertowym na wybór wykonawcy zadania polegającego na świadczeniu usługi cateringowej podczas szkoleń organizowanych w ramach realizacji projektu nr POWR.05.01.00-00-0032/17 p.n.: „Profilaktyka chorób naczyń mózgowych szansą na długie życie w zdrowiu”, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020; V Osi priorytetowej: Wsparcie dla obszaru zdrowia; Działania 5.1: Programy profilaktyczne, po dokonaniu oceny w oparciu o ustalone dla przedmiotowego postępowania kryteria wybrano ofertę złożoną przez firmę:

CATERIA AGATA JASTRZĘBSKA

Pozostałym Oferentom dziękujemy za złożone oferty.

Kontrast strony:

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Informujemy, że od 25 maja 2018 r. stosujemy RODO (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), czyli nowe unijne rozporządzenie, które dotyczy ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z Informacjami dla Pacjenta, które znajdą Państwo w zakładce Dla Pacjenta - Ochrona danych osobowych.